Kategoriler
Diş Hekimi Enver Gürel

Dental implant Kayıpları

Dental İmplant Kayıpları – Muhtemel Nedenler

Diş implantlarında, tedaviler çok dikkatli yapılsa bile, başarısız olma ihtimali vardır. İmplantların ortalama başarı oranı% 98 civarındadır.

Diş implantları günümüzde diş eksikliklerinin giderilmesi için en etkili tedavi olarak kabul edilir. Mükemmel estetik sonuçlar vermekle birlikte, dental köprüler gibi diğer birçok tedaviden daha uzun süre kullanılabilir.

Bununla birlikte, insan vücuduyla uğraşırken, yüzde yüz olumlu sonuç diye bir şeyin olmadığı düşünülmelidir. Bu yüzden; dental implant kayıpları kabul edilmesi gereken bir gerçektir.

Dental İmplant Kayıp Tipleri

*Enfeksiyon – Uygun olmayan yerleştirilmiş implantlar veya uygun olmayan tekniklerin kullanılması, implantın çıkarılmasını gerektirecek kalıcı enfeksiyonlara neden olabilir. Uygun olmayan şekilde yerleştirilen implantlar özellikle diş hekimi tecrübesi olmadığında veya daha ucuz bir implant tipi kullanıldığında çok yaygındır.

*Gevşek İmplantlar – Bu yine uygun olmayan yerleştirmelerden kaynaklanır, ancak implantın çok sağlam olmayan bir kemik yapısına yerleştirilmesi de olabilir. İmplant üzerindeki gevşek kaplamalar ayrıca dental implant probleminin bir işareti olabilir.

*Sinir hasarı – Uygun olmayan teknikler kullanıldığında uyuşukluk, ağrı veya kalıcı karıncalanma hissine neden olabilir.

Dental İmplant Kayıplarının Nedenleri

Dental implant kayıplarının birçok nedeni vardır. En yaygın nedenlerden biri hem hastanın hem de dişhekiminin daha ucuz bir çözüm bulmaya çalışmasıdır. Bazı implantların diğerlerinden daha pahalı olmasının bir nedeni vardır.

Dental implant kayıplarının diğer bazı nedenleri:

*Yetersiz Planlama –

Diş implantı en azından panoramik röntgen kullanımını gerektirir. Yetersiz kemik seviyelerinde ve anatomik komşulukların değerlendirilmesinde tomografi ihtiyacı söz konusu olabilir.

*Hastanın Medikal Geçmişi Hakkında Eksik Bilgi –

Dental implant tedavisinin başarısını veya başarısızlığını etkileyebilecek birçok tıbbi durum vardır. Herhangi bir diş tedavisi yapılmadan önce bu bilgiler, diş hekimi tarafından göz önünde bulundurulmalıdır. Daha sonra herhangi bir komplikasyondan kaçınmak için ayrıntılı bir teşhis ve tanı yapılmalıdır.

*Yetersiz Dental İmplant Markaları –

Dental implant markalarının AR-GE’ye olan yatırımları önemlidir. Diş implantı yapan yüzlerce firma olmasına rağmen, bu araştırma programlarında sadece bazıları yaratıcı olabilmişlerdir. Araştırma pahalıdır, bu yüzden pahalı dental implant markaları vardır, çünkü diş hekimi yüksek kaliteli implant markaları kullanmalıdır.

*Dental İmplantın Yanlış Yerleştirilmesi –

Bu problemin implantın kaybı tanısı konması ile çok güçlü bir bağlantısı vardır. Tanı aşamasında, implantı nereye yerleştireceğiniz, hangi tip implantı kullanacağınıza ilişkin değerlendirmeler yapılır. İmplantlarınızı yapan hekim ile protezlerinizi yapan hekimlerin farklı olmasının, protezin planlama aşamasında dezavantajlar yaratabilir.

İmplantınızla ilgili problemleri önlemek için ne yapabilirsiniz?

Her şeyden önce, implantların kemiğe bağlanma evresinde (osseointegrasyon) ve sonrasında uygun ağız bakımı uygulamanız gerekir. Güvenebileceğiniz deneyimli bir diş hekimi bulmaya çalışın. Ayrıca diş implantlarının pahalı olduğunu, hem malzeme hem de diş hekimi maliyetlerinin yüksek olduğunu bilmelisiniz. Her zaman ucuz bir çözüme gidebilirsiniz, ancak bu daha düşük kalitede bir implant veya tedavi sırasında daha az deneyimli bir diş hekimi ile sonuçlanabilir.

Dental implantların ortalama başarı oranı % 98 civarındadır. Bu, bir dişhekiminin yılda 500 implant yerleştirmesi durumunda, bunların ortalama 10 tanesinin başarısız olacağı anlamına gelir. Dental implantın ameliyat gerektirdiği göz önünde bulundurulmalıdır. Tedavi büyük bir titizlikle yapılsa bile, diş implantları bazen başarısız olur.

https://www.envergurel.com/tam-agiz-dis-implantlari-full-mouth-restorasyonlar/

www.instagram.com/dis_hekimi_enver_gurel/

Dental implant Kayıpları Diş implant Kayıpları

Dental implant Kayıpları Diş implant Kayıpları