Kategoriler
Diş Hekimi Enver Gürel

Dental ( Diş ) İmplantlar

implant Tedavisi Acıtır mı?
implant Tedavisi Acıtır mı?

Diş implantları eksik bir dişi yerine koymanın ideal yoludur.

Bir diş implantı, bir köprüyü veya tek bir dişi oluşturmak için çeneye yerleştirilen yapay bir sentetik diş köküdür.

Dental implantlar  –ağız sağlığı iyi olmak koşuluyla–  periodontal hastalık, yaralanma veya başka bir sebepten dolayı diş veya dişlerini kaybetmiş olan kişiler için mükemmel bir çözümdür.

Geleneksel köprü protezlerinde köprü ayaklarına uygulunacak kesim işlemleri yapılmadığı için bu dişlerin korunmasını da sağlar.

Dental İmplant Konforunu Yaşayın

Dişlerinize olan güveniniz, hem kişisel hem de profesyonel olarak kendiniz hakkında neler hissettiğinizi etkiler. Belki de gülüşünüzü eksik dişlerden kaynaklanan boşluklar yüzünden gizlersiniz. Belki takma dişleriniz güvende hissettirmez. Belki çiğneme konusunda zorluk çekiyorsunuzdur. Tekrar güzel gülümsemek, konuşmak, rahatça ve güvenle yemek yemek istiyorsanız diş implantları, tıpkı kendi dişleriniz gibi görünen ve hissettirebilen dişlerdir!

Tecrübeli bir hekim tarafından yerleştirme, özenli hasta ağız bakımı ve düzenli diş hekimi kontrolleri gibi uygun koşullar, implantların ömrünü çok uzatır. Uzun süreli çalışmalar implantlar için başarı oranlarını daha da yukarılara çekmektedir.

Tedaviye büyük özen gösterilse bile, diş implantı başarısızlığı olasılığı olsa da, diş implantlarının başarı oranı oldukça iyi bir şekilde tahmin edilebilir. Diş protezi için mükemmel bir seçenek olarak kabul edilirler.

Antik çağlardan bu yana insanlar diş eksiklerinin giderilmesi için çene kemiklerine çeşitli materyaller yerleştirmişlerdir. Günümüzde saptanan bilimsel veriler ışığında Titanyum implantlar en çok olmakla beraber ve son zamanlarda Zirkonyum implantlar da uygulanmaya başlanmıştır. Burada önemli olan nokta kişinin dişlerini neden kaybettiğidir. Travma ya da az sayıda ki diş kayıpları dışında, diş eksiklikleri genellikle kötü ağız bakımı ile orantılıdır. Hekim hastasının, henüz teşhis ve tedavi sürecinde kişinin ağız bakımını arttırmaya yönelik motivasyonu oluşturmaya çalışmalıdır. Tamamen kötü ağız bakımı devam eden kişiye kaybedilen dişlerin yerine -implant – yapılmış bile olsa, sonuç, implantların kaybına kadar giden üzücü tablodur.

İmplantların uygulanması; Çekilmiş ve üzerinden zaman geçmiş hazır çene kemikleri olabileceği gibi aynı seansta diş çekimleri ve implant uygulanması şeklinde de olabilir. Tek seans uygulamalarda kronik enfeksiyonlu dişlerin çekilip yerine implant uygulama yapılması tercih edilmez.

İmplant Markaları Önemli midir?

Günümüzde farklı ticari firmaların çeşitli boy ve çaplarda implantları bulunmasına rağmen çene kemiklerinin etrafında ki anatomik koşullar nedeniyle implant yapımının zorlaştığı durumlar için alternatif uygulamalar (sinüs lifting, kemik ogmentasyonları vb.) bulunmaktadır. Bununla birlikte bu uygulamalar maliyetleri ciddi anlamda yükseltmektedir. Başarı oranları da tedavinin zorluğuna göre değişmektedir.

Uygun şartlarda yapılan implantların kemiğe kaynama (osseointegrasyon) süreleri kemik yoğunluklarına göre değişmekle birlikte alt çenede 1-2 ay, üst çenede 2-3 aydır. Yapılacak artı kemik uygulamaları sürenin uzamasına neden olabilir.

Ayrıca;

*Diyabet (şeker hastalığı) hastalığı, (Değerlere göre esneklik gösterilebilir)

*Ciddi kalp ve damar bozukluğu,

*Karaciğer ve böbrek yetmezliği,

*Kan hastalığı (hemofili, lösemi v.b.),

*Bisfosfonat ilaç tedavisi alan,

*Kemoterapi veya çene kemiğine radyoterapi uygulaması gören,

*Bağışıklık sistemi bozukluğu,

*Alkol bağımlılığı olan hastalara implant yapılması uygun değildir,

*Gece diş gıcırdatan kişilerde implant kırılmalarının sıklıkla olabileceği hatırlatılmalıdır,

*Çocuklarda ve kemik gelişimini tamamlamamış kişilerde de implant yapımı uygun değildir.

www.instagram.com/dis_hekimi_enver_gurel/

www.envergurel.com/tam-agiz-dis-implantlari-full-mouth-restorasyonlar/

Dental implant Diş Hekimi Konyaaltı Antalya

Dental implant Diş Hekimi Konyaaltı Antalya